Strokenteelt Altena
  • Altena

Afgelopen jaar hebben we met elkaar een mooi strokenteeltproject uitgevoerd op de Struikwaard. Voor betrokken deelnemers werden op stroken hun eigen aardappels op ecologische wijze verbouwd en zijn deze op twee zaterdagochtenden gezamenlijk geoogst. Dit betrokken en lokaal verbouwen van ons eten smaakte letterlijk en figuurlijk naar meer!

Duurzaam, biologisch, samenbindend en lokaal. Dit zijn de drijfveren van ons project. Op de Struikwaard zullen komend jaar verschillende gewassen worden gezaaid. Vroege, midden en late aardappelen. Verschillende soorten kool, uien, rode bieten, sperziebonen en pompoenen maar ook tarwe voor lokaal pannenkoekenmeel. Als mooie aanvulling zullen er ook akkerbloemen worden ingezaaid waarvan een gedeelte als snijbloem uw vaas zal sieren. Hiermee willen we zowel u als de insecten blij maken.

We gaan uit van ongeveer 40 kilo aardappelen per abonnement, zo’n 10 kilo verschillende kolen, 5 kilo uien, 7 kilo rode bieten, 9 kilo wortels, 4 kilo sperziebonen en 3 kilo pompoen. Ook is het nog de bedoeling om snijbiet, spruit- en boerenkool toe te voegen. Er is natuurlijk altijd een risico dat iets tegenvalt, of zoals afgelopen jaar, dat u juist met meer kilo’s dan verwacht naar huis gaat. De opbrengst wordt evenredig over de deelnemers verdeeld. Er wordt bij diverse soorten doorlopend geoogst zodat we de hoeveelheden in tijd en ruimte spreiden.

Voor dit abonnement betaalt u € 50,- per jaar (meerdere abonnementen mag ook.) Als abonnee wordt u via nieuwsbrieven uitgenodigd en op de hoogte gehouden om op vaste avonden en twee á drie ochtenden op zaterdagen gezamenlijk te onderhouden en oogsten.

Voor info bekijk de site van Altenatuur